Mi van?!

Punk és hardcore, társadalomkritika, személyes írások, elmélkedések, kacifántos gondolatok.

Miről olvashatsz?

adidas generation (1) adult crash (1) ajánló (1) album (1) alternatív rock (1) alter rock (1) another state of mind (1) anthrax (1) antiszociális (1) anti glob (1) arena (1) backporch videos (1) bakelit (2) bakelit lemez (3) bécs (1) beszámoló (6) beszélek álmomban (1) better never (1) bevezető (1) black flag (11) braineaters (1) breakdown (1) brno (1) brutal truth (1) cafb (1) charles manson (1) charlie manson (1) charlie still smirks (1) chi pig (1) choke (1) circle jerks (2) civ (1) common cause (1) crab society (1) crab society north (1) craig ahead (1) crew (1) crossover (1) crust (2) dag nasty (1) damaged (1) damaged goods (1) dan lilker (1) dave markey (1) dealer bt (1) demo (2) dont say a word (1) dózer.hu (1) dvd (1) edge (1) elit osztag (1) én vagyok az a srác (21) érdekes (3) film (2) freedom is lie (1) fyulaba (1) gacys threads (1) getzy (1) godspeed (1) gone (1) greg ginn (1) grow up fuck it up (1) gyalázat (6) hardcore (37) henry rollins (5) hide and seek (1) hold x true (1) holy mans glory (1) iggy pop (1) insted (1) institutionalized (1) intro (1) jack (3) játék (2) jawbreaker (1) john brannon (1) joy division (1) kazetta (2) képmutatás (1) keresőkifejezések (1) koncert (9) koncertfelvétel (1) kőnigh és ciklámen (1) könyv (1) könyv ajánló (1) lemez (2) lemezkritika (1) lépéselőny (1) letöltés (1) los tiki torpedoes (1) marina revue (2) mark ryan (1) mike muir (1) mike ness (1) miniturné (1) minor threat (1) misfits (2) mo2008 (3) motivation (1) mp3 (1) negative approach (2) nick cave (1) nosztalgia (1) nothing (1) nuclear assault (1) nyc mayhem (1) nyhc (1) orange 9mm (1) painted willie (1) pfa (1) post hardcore (4) post punk (3) prága (1) provoked (1) punk (27) ramones (1) reality 86d (1) redd kross (1) red cross (1) rituálé (1) rituális rémtettek (2) s.o.d. (1) sammy siegler (1) samsara (1) search&destroy (1) set to explode (1) slapshot (3) slayer (1) slumlords (1) snfu (3) social distortion (1) sod (1) sst (1) sst records (1) step on it (1) stormtroopers of death (1) straight (1) straight ahead (1) straight edge (4) streetpunk (1) streets of arrabona (1) suicidal tendencies (1) supertouch (1) sxe (5) szerbia (1) szocializálódás (6) szünet (1) tango underground (1) tattoo (3) temerin (1) the damned (1) the minutemen (1) the ruts (1) the shining (1) the snobs (1) thrash (2) tom araya (1) top 5 (1) turning point (2) uk subs (1) unheard call (1) usa (1) vinyl (2) wake the dead (1) why be something that youre not (1) witkin (1) wrecking (1) youth brigade (1) zene (1) zenehallgatás (1)

Friss topikok

  • rudolphe: Éveken keresztül nézegettem ezt az oldalt, hogy jön-e rá valami, nem jött, így elkezdtem hanyagoln... (2011.10.18. 23:22) Rituális Rémtettek - Rituálé avagy: Csendes Budapestre rátelepszik az este
  • Édes Jézus Pápa: Azért nem adja ki GINN MESTER mert tele van a világ gusztustalan szarral. Ebbe a szarba nem szeret... (2009.05.13. 11:24) Reality 86'd
  • Édes Jézus Pápa: Ebbe mi az érdekes? Hogy a csini aranyos ázsiai kis csaj azt tartja hogy bazd meg? (2009.05.06. 09:19) Nincs időm új posztokra
  • Édes Jézus Pápa: Látom fejlődőképes vagy. Én mint márciusi ifjú azt követelem tőled, hogy több Misfits legyen a bl... (2009.03.21. 05:03) Brains for dinner, brains for lunch...
  • Andris edge: Klassz kis történet! minden, demo kazinak meglehet a saját sorija. Amúgy én nem a Gabi vagyok de, ... (2009.01.29. 13:45) Crab Society North

Rituális Rémtettek - Rituálé avagy: Csendes Budapestre rátelepszik az este

2009.03.03. 10:31 | Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány | 33 komment

Címkék: lemezkritika ajánló letöltés lemez album kazetta rituálé post punk rituális rémtettek alter rock alternatív rock cafb

 

A Rituális Rémtettek 90-ben alakult alter rock, vagy (megkockáztatom) post-punk zenekar. 91-ben adták ki a Rituálé című kazettájukat, és sokfelé koncerteztek. 93-ban azonban fel is oszlik a banda, mint aki jól végezte dolgát. Jól végezték dolgukat egyébként. Zollye, basszusgitáros-énekes így emlékszik vissza erre:
 
„Szerettem az együttest, de az élet szele széjjelszórt minket a világban. Az egyéni boldogulás lehetőségeibe vetett hit az élet egymástól távoli csatornáira terelt mindannyiunkat, mígnem összeegyeztethetetlenné váltak az együttes közös és az egyének egyéni céljai... Csűrtük-csavartuk egy ideig a lehetőségeinket, de később odáig fajultak a dolgok, hogy az összehangolódásra már hajlandóság sem mutatkozott...”
 
Nem túl sok információ található a zenekarról, a kapcsolatot viszont nem akartam felvenni a volt bandatagokkal, annak ellenére, hogy nem lenne egy nagy feladat.
Írtam inkább helyette az albumról. Ezt a lemezkritikát úgy írtam, hogy hallgattam közben a lemezt. Dalokra bontva kielemezgettem, kicsit talán túlságosan is.
 

1. Nő vagy

A dal egy számító, pénzéhes nőről szól, kegyetlen jó nyitása az albumnak.
"Nem vagy okos, csak nagyon szép, nő vagy, csak nő, dekoratív jelenség."
Ez az abszolút sláger a lemezen, sokak a CAFB feldolgozása alapján ismerhetik (Urbán László dobos ide igazolt a zenekar feloszlása után). Kellően punkos így eredetiben is, bár überdallamos, fülbemászó, mégis fogós témákkal van teletűzdelve. Még a hímsovinizmust kiáltani akaró amazonok is dúdolgatják titokban, ebben biztos vagyok.



2. Így élek

Ez az egyetlen töltelék szerintem, bevallom, mindig továbbpörgetem. A szöveghez egyáltalán nem tudok hasonulni, ráadásul a zene is teljesen blues-os, totál kilóg a többi közül a hangulata is. Ugorjunk.

3. Csendes város

Na igen, ez máris jobb. Budapestről szól a dal természtesen, a tömegközlekedésről, és a szürke emberekről, és a nagyvárosi életről. Éva és Zollye közösen énekli. A versszakok közötti gitárszóló betűzdelése nagyon feldobja (annak ellenére, hogy nagyon rosszul, és vékonyan szól, ez van, ezt kell szeretni), és a szintetizátor jó is, hogy a háttérben marad.

4. Gomolygás

Az egyik legjobb dal. Kegyetlen depresszíven indul, Éva hangja pedig még rátesz egy lapáttal. A refrén kicsit kirántja az embert, a gitárátvezető és a szóló pedig végképp, de a borongós hangulat végig fennmarad, hűen a nóta mondanivalójához, az üres emberekről, a kallódásról, és visszaemlékezésről. Depi van.

5. Nem érdemes

Rohan az élet, mondd, ki állítja meg?
Egyszer az atomfegyverek.

Ez is egy mestermű. Benne van a lemondás a sok csalódás miatt az igaz szerelemről, benne van egy jó adag keserűség. A gitárszóló és alatta rock and roll-os téma kurva jó, amikor pedig vége a szólónak, a lábdob, és a basszer megy csak egy pár másodpercig, feszültségkeltés gyanánt. 
A szám vége felé pedig a refrént kiabáló énekesnő hangja még intenzívebbé tesz az összhatást, mire a zene egyre kezd lassulni, fokozatosan, amíg vége nem lesz a számnak.

6. Kövér nő

Ez az egyetlen vidám hangulatú dal a lemezen. A hőn áhított "drabális hústoronyhoz" írt óda, rockos hangszereléssel, feszes basszusszólammal támogatva. A "Tekerd a kezed a nyakam köré, Húzd a fejem emlőid közé" sorok még mindig elborzasztó mentális képpel képesek megajándékozni a húszmilliomodik hallgatás után is.

7. Nem kérek

Óóóó, hát igen, még egy kedvenc. A szöveg József Attila - Ködből, csöndből című versének átirata. Épp ezért elég kétértelmű is lehet a tartalom annak, aki nem ismeri a művet, akár szerelmi csalódásról is szólhat/szólhatna. A szöveghez mindenki tud hasonulni szerintem, nagyon el van találva, tudott ez az Attila fiú.
Visszafogotabb zeneileg, de az első versszakok után az egyik legjobb gitártéma és gitárszóló hangzik el, amit valaha hallottam. Ez az a szám, amit szeretném, ha feldolgozná mondjuk a Slayer, és 3-szor gyorsabban játszaná el, hatalmasat ütne úgy is.

 

8. Állandóan

A refrén, és a csordavokál mindig a Beatrice-t juttatja eszembe. Megvannak a pillanatai ennek a dalnak, de túl monoton. Ugorjunk

9. Rendellenes hajlamok

Nem túl jól eltalált szám ez sem, sajnos nincs ínyemre, hogy a szinti itt előtérbe került, szerintem túlságosan is. Szinti-pop, vagy pop-rock némi new-wave-es áthallással, a dob ment azért rajta.

10. Senki sem lát

Lassítsunk a tempón. Kellemesen borongós hangulatú dal, természetesen a szerelemről, illetve az egyedüllétről. Rögtön elsírom magam, komolyan mondom!

"Éjjel, mikor hazamegyek,
Mindig valakire vágyom.
Éjjel, mikor hazamegyek,
Csak egy üres szobát találok

Engem senki sem lát"

A gitárszóló itt is kellően rátesz még egy lapáttal, Éva hangja pedig olyan fátyolos, hogy ezt a hangulatot már jobban nem lehetne fokozni.

11. Negatív eset

Szerelmi csalódás a téma, a kis szinti betét itt nagyon jó, kicsit Stranglers-ös. Mondom kicsit.
A porszívó-gitárszóló is rendben lenne, de valahogy itt nem érzem át. A refrén miatt a dal egésze úgy hat, mintha a dal egy párbeszéd lenne a férfi és a nő között, mintegy letorkolással is felér, amikor azt halljuk, hogy "negatív vagy!" 

12. Jajj, milyen kár

Őszintén megmondom, nem tudom, hogy ez a dal irónikus, vagy tényleg komolyan gondolták-e a szerzők, hogy kár, hogy a beat nemzedék messze szállt.
A szinti itt ilyen Első Emelet megszólalású, a riffek pedig engem a Dire Straits-re emlékeztetnek. Emiatt nem is tetszik annyira ez a szám.

13. Nem akarok semmit

Ez egy elég semmitmondó (ha-ha) dal, elmegy kategória.

14. Mindegy már

Na erről van szó! A gitár-nyitás az elején el van találva, szolid szinti kíséret, alatta lüktető reszelés. A felváltott ének a refrénben szintén jól jön ki. A gitár átvezető és a riffek miatt mindig kiráz a hideg, ha hallom.
A szövegről is csak jót tudok mondani, ez is a lemondás témakörét járja körbe. Méltó lezárása ez az albumnak.

Elég király egy lemez ez összességében, szóval ha meguntad a reszelést, és a nyaktörő tempókat, és kicsit nyitottnak érzed magad a fentiek alapján a zenéjükre, tegyél egy próbát. Az utóbbi pár héten nagyon sokat hallgattam, nem tudom megunni.

Zollye-nak a zajlik.hu oldalon található meg Loch Ness Saloon névre keresztelt egyszemélyes projektje, ahova felpakolt pár olyan dalt, amit a Rituális Rémtettek koncerteken már játszott, de rögzítésre nem kerültek. Zeneszerkesztővel készültek, inkább csak érdekességként ajánlom...

Letölteni az albumot pedig ezen a honlapon lehet:
http://rituale.uw.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://damaged.blog.hu/api/trackback/id/tr83950153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zollye 2009.03.06. 22:05:54

Üdvözöllek Charles!

Szeretném megköszönni Neked, hogy - szerintem objektív - kritikára méltattad az általunk kiadott egyetlen kazetta anyagát. Vannak a kazettán részletek, amelyek nem úgy csendülnek fel, mint azokon a kocerteken, -amelyeken örjöngve pogóztak a színpad előtt a rajongók... Ennek anyagi okai voltak, - mert sosem voltunk eleresztve anyagi téren...
- Ezért is tartom "missziómnak", hogy megpróbáljam felidézni a Rituális Rémtettek dalainak hangulatát, amikor újra "hangszerelek" azon dalok közül is néhányat, amelyek már szerepelnek a kazettán. A többi Rémtettek dal pedig azért kerül fel a későbbiekben, mert az is része volt az együttes zenei munkásságának. Itt "figyel" a gépemen még mindig egy pár Rémtettek dal, ( Állandóan; Dobj el!; Így élek; Őrület; Péntek-13; Videóban élsz!; Voronyezsi üvegestánc...) És bár kaptam igéretet egyéb forrásokhoz való hozzáférésre ( régi koncertfelvételek, az Őrület teljes szövege) a Klacsán Gábortól, nem biztos, hogy be fog teljesülni az igérete, mert kiakasztottam azzal, hogy nem vagyok hajlandó újabb "BÚCSÚKONCERTET" adni a PeCsában a Rémtettek tagjaként SEM...
A dalokat viszont nem akarom összecsapni, ezért ki kell várnom azt az alkalmat, amikor nyugodt körülmények között tudom "felénekelni" őket, mert több, mint egy éve beteg a párom és mégsem küldhetem le a trombózisos lábával, hogy "Menj már, - sétáljál három-négy órát!..."

Bohócnak már öreg vagyok 41 éves fejjel! Évekkel ezelőtt letettem a lantot (szemben a napi öt-hét óra gyakorlással, - ami nélkül nem vagyok hajlandó még play-backre sem tátogni...) Egyébként sem játszanék play-backen, mert tisztességtelen, szélhámos dolognak tartom! Vagy azt nyújtanám a színpadon, amire ott és élőben képes vagyok, vagy semmit! -Senki nem kiváncsi arra, hogy mit tudott "500 ÉVVEL EZELŐTT" a zenész a STÚDIÓBAN- és azért, amit manapság kapnak az emberek egy könnyűzenei rendezvényen (Play-backre tátogás, könnyen felejthető egyéniség előadásában, "testnevelés szakos" táncoslányokkal a háttérben), azt nyugodtan lehet akár gátlástalan rablásnak is nevezni...ha azt vizsgálom, hogy az emberek tömegesen utaznak a helyembe és fizetik meg a belépőt csak azért, hogy élőben láthassanak, hallhassanak...

Szóval se hangszer, se erősítő, se gyakorlás, - és a jelenlegi életvitelemmel sem egyeztethető már össsze a törekvés...
Ezeket elmondtam illetve meírtam a Gabinak is, amiért valószínűleg "nem zárt a szívébe"...

A kritika ettől függetlenül megerősített abban a hitemben, hogy nem hiába gyakoroltam annyit az öreg Galaxison, - és kellemes megelégedéssel töltött el.

Megtisztelő figyelmedet köszönöm, üdvözlettel:

zollye

Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány · http://damaged.blog.hu/ 2009.03.07. 00:07:29

Hello!

Hú, nem gondoltam, hogy olvassa majd valaki a bandából :) Király.

Ha már így alakult: abszolút nem gond, hogy ilyen a hangzása az anyagnak, ez adja meg a patinásságát. Persze, jobb lenne, ha minden profin szólna, de azért rendben van az. A jó dalok jó dalok akkor is ha nem tökéletesen szólalnak meg. (lsd: az összes kedvenc zenekarom anyaga)

Érdekes, amit írsz a "búcsúkoncertről". Biztos sokan elmennének rá, köztük én is, bár én csak akkor, ha ugyanolyan lenne, mint a már majdnem 20 évvel ezelőtti koncertek (amiket ugye nem láttam), vagy ha ütné az elvárt színvonalat. Ha pedig nem úgy lenne, az nagyon illúzióromboló lenne.

Meg szeretném kérdezni, hogy melyik számot ki írta? Vagy mindenki hozta magával a saját témáit, te a basszust, Gúnár pedig a gitárt? És hogyhogy szövegírótok volt? Klacsán Gábor gondolom, mint menedzser is tevékenykedett. Őt egybként megtaláltam iwiw-en, de mint ahogy veled, vele sem vettem fel a kapcsolatot, bár jó lett volna pár koncertkép a bandáról. Bár az egyértelmű volt a zajlik.hu-s írásod alapján, hogy nagyon fontos neked ez a zenekar, (amit megerősít az is, hogy nem akarod a "búcsúkoncertet") mégsem gondoltam, hogy zavarnálak ilyesmikkel.
Csak azt sajnálom, hogy sokaknak kimarad ez a kazetta az életéből, én is csak tavaly találtam rá erre a gyöngyszemre tök véletlenül, de azóta rengetegszer meghallgattam már, és remélem talán a bejegyzésem miatt többen is megismerik/megszeretik.

Párodnak jobbulást!
üdv
Dini

zollye 2009.03.07. 16:11:56

Üdvözletem - más Olvasóknak is!

Ami a "búcsúkoncertet" illeti, mindig is megmosolyogtam

a könnyűzenei élet azon szereplőit, amelyek azon

fáradoznak, hogy 2797. "búcsúkoncert" után elkezdjék

szervezni a 2798. "búcsúkoncertet".
Az én értékrendemben ez SZÉLHÁMOSSÁG, - mert azt

súgallja, hogy "elfogyott a lóvé, fejjük meg újból

azokat, akik hajlandók eljönni fizetővendégként a

fellépésünkre..."
Ellenben, ha más néven "térnénk vissza", akkor is van

annyi felelősségérzetem, önkritikám, hogy nem megyek

fel a színpadra minőségi begyakorlottság nélkül, -

számomra nem járható hozzáálás, hogy "ahogy esik, úgy

puffan, - nem bukhatsz semmit!"
-Hozzám nem egy rajongó odajött fellépés után, hogy

méltassa a PONTOSSÁGOMAT, - amiből (bár számítógépen,

de) azóta sem engedek - és Nekik is tartozom ennyivel!
Ha beadhatnám a derekamat, akkor sem működne az

"emlékekre épített kaszálás"! - Más kérdés, hogy annak

ellenére teszek a pénzre is, (ha zenéről van szó,) hogy

"nem állok jól", mint oly sokan ebben az országban.
A Play-backkel dettó ez a helyzet...


Hogy ki írta a számokat?

Fogas kérdés, mert nem akarok senkinek a kárára

nyilatkozni, de azért megpróbálok a legjobb tudásom,

hitem szerint válaszolni Bár a száminfókban a

zajlik.hu-n tettem említést ezekről, ahol eszembe

jutott... Tisztelettel megkérem mindezek ellenére a

Rémtettek tagjait, hogy bátran korrigálják az itt

elkövetett esetleges hibáimat, - ha olvassák ezt, -

mert az én agyam sem lexikon!


Csapjunk a lecsóba!


Nő vagy

Én abban a tudatban vagyok, hogy ezt a dalt egy az

egyben a Gúnár hozta, - szövegestől-gitárostól...
Elkezdte játszani a próbán a gitáralapot, aztán

egyszercsak elkezdett énekelni hozzá, amikor már

összetákoltam a basszust, a Laci meg a dobot az

alaphoz.
...Ezt a dalt konferálta fel úgy az Éva megannyiszor,

hogy: "...Remélem a következő dal szövegének megírására

nem Én ihlettem meg a fiúkat!..."
- Mivel nem volt szerepe ebben a dalban az Évának, csak

táncolt, és táncolt rá... Kellemes emlékem... A basszus

kiállást el sem tudom mondani, hányszor gyakoroltam

KÜLÖN!


Így élek

Tudomásom szerint ezt is a Gúnár "hozta", úgy, mint a

Nő vagy-ot... Nagyon jó, fantáziával megáldott

zenésznek tartottam a Gúnárt. Az egyetlen, komolyabb

gondom az volt vele, hogy túlzottan hangulatember volt,

és kíméletlenül magával hozta, kiadta az indulatait

ott, amerre járt... Pedig a humorérzéke sem volt semmi!

- Akik jártak a fellépéseinkre, azok tudják csak

igazán...


Csendes város

Ennek a dalnak a szövegét Én írtam, - bár ezt nem nehéz

kitalálni, mivel egyedül Én voltam "pösti" az

együttesben...
-Egyébként sokan hiszik azt, hogy a Rituális Rémtettek

alaphelyzetben Jászberényből származik, pedig ez nem

igaz. Amikor "ment a szekér", akkor az alábbi volt a

felállás:

Bakó Éva - Ének, tánc - Nagykáta
Urbán László - Dob, vokál - Nagykáta
Csizmadia János - Gitár, ének - Nagykáta
Gazda László - Gitár, ének - Tápiószecső
Báji Zoltán - Basszusgitár, ének - Budapest

Klacsán Gábor - Manager, szövegíró - Jászberény


Később, mikor "még ment a szekér", történtek személyi

változások az együttesben.

Szalóczy Miklós - Dob - Jászberény
Erős Dénes - Gitár, Ének - Jászberény
Babos Gábor - Gitár, ének - Tápiószele

-aminek következményeként tényleg Jászberény felé

tolódott el az együttes "székhelye"...


A dalhoz visszatérve: "csípőből vágta rá" az alapot a

Laci-Laci-duó,... Nekem már csak "vadítanom" kellett a

basszussal... és az alsó énekszólamot kiviteleznem.
Az Évával soha sem volt gondunk, mert lélekkel végezte

mindig is azt, amit tett. Intelligens, tanult volt, és

-külső látomásra- piszkosul könnyen tanult, ami alól a

dalszövegek sem voltak kivételek. Rá egyikünk sem akadt

ki, soha!


Gomolygás

Szerintem a Klacsán Gábor szövegére épített Gúnár-féle

akkordbontás a legnyersebb alapja ennek a dalnak...
Szerintem szép dal, - csak a bulikon "túlvezéreltem

magam" néha, már ami a refrént illeti...


Nem érdemes

Valami azt súgja, hogy ezt a szöveget a Gúnár hozta.
Volt akkor éppen elég problémája a magánéletében ( amit

az Ő felhatalmazása nélkül nem osztok meg másokkal)- és

ez a dal is ennek okán fogalmazódhatott meg benne...
Legjobban ez a dal tükrözte - szerintem - azt a

monotonitást, ami az akkori időkre jellemző volt...
Nem is gondolnátok, hogy ugyanezzel az emberrel Buddy

Holly, A.E.Bizottság, Omega, meg hasonló számok

feldolgozásaival csináltuk meg a fellépéseinken az

"alapozást". Ugye?


Kövér nő

Gúnár...
A zenei rész eleje, a kezdés viszont egyértelműen az

Urbán Lacihoz köthető!


Nem kérek

A szöveget a Klacsán Gábor hozta.
A zenei részére legelőszőr a Gúnár érzett rá...
Aztán a szokásos "basszus-tekerés"... He-he!
És végül a Művésznő belibbent a csodálatos hangjával!


Állandóan

A Gúnár által hozott szövegre került rá a Magilla

melankólikus akkord-játéka...
Ez - a refrént kivéve - inkább szavalás volt, mint

éneklés, de a dal hangulata ezt kívánta.


Rendellenes hajlamok

"Én vótam, kérem!"
-Utólag megkövetem azokat, akiket súlyt a kór

valamilyen formában! Mentségemre legyen, hogy amikor

sorkatonaként - 1988-ban - megírtam ezt a dalt, még nem

sokat tudtunk a rettegett kórról... Nem tudtuk, hogy

nem feltétlenül kell "ferde hajlamúnak" lennie az

embernek ahhoz, hogy átadja neki valaki... Nem tudtuk,

hogy elég valakinek a felelőtlensége, aljassága is

ehhez...
Ezt lényegében készen "szállítottam", de a stílusért

együttes a felelősség... :@)


Senki sem lát

Halvány emlékeim szerint ez egy Klacsán Gábor által írt

szövegre elkövetett muzsika.


Negatív eset

Szöveg: Klacsán Gábor
Hangszerelés: Gúnár


Jajj, milyen kár!

Gúnár! "Konyhakészen!"


Nem akarok semmit!

Gúnár! "Konyhakészen!"


Mindegy már

Meg kellene kérdeznem a Klacsán Gabit, ha tutira

akarnék menni... -Szerintem "Ő követte el".


Flegma monotónia

Nem túl színvonalas megnyilvánulásaink közé tartozott

ez a dal, - még akkor sem, hogyha Én írtam a

szövegét... Sajnos, nincs miért "körbeugrálnom magam",

ha erre a dalra gondolok, akkor meg pláne, de ez is a

Rituális Rémtettek zenei munkásságának része volt, - ha

"fáj" utólag, ha nem...
A zenéjében viszont volt valami - a fellépéseinken...


Óvatosan beszélj!

A "rendszerváltásnak" titulált bohóckodás elején, mikor

javában ment az adok-kapok boldog és boldogtalan

között, akkor írtam ezt a dalt. -Ekkor írtam az

"57-113" címet viselő dalt is, amelyik az akkor még

javában működő belügyi civil megfigyelő részleg

tevékenységére hívta fel a maga módján a figyelmet...
A gitárt a Gúnár hozta, - szokása szerint "csípőből"...
és erre építettük rá a dalt a bevált módon.


Ligeti anzix I-II.

A szöveg persze, hogy az enyém... Hol van még olyan

"Vadaspark" ( három is), mint Budapesten?...
1990-ben ez volt a "pillanatnyi állapot" a Népligetben!
-Kaptam ott úgy sallert, hogy azt sem tudom, milyen

alkalomból...pedig előzékenyen félre is álltam a

"kutyát futtatók" útjából! Futtában! Csett! -Ez a koki

a tiéd! ( Márminthogy az enyém...) Mire "megköszöntem"

volna, el is tűntek "jóakaróim"...

A I. változat abból az időből való, amikor még nem volt

közöttünk a Gúnár, - ez amolyan átmeneti korszakaként

tekinthető az együttesnek.

A II. változat már két gitárra lett megírva.


Hírlap

Vitatott téma - számomra legalábbis, - hogy milyen

névre hallgatott a Panaszkönyv együttesnek ( ez volt a

Rémtettek jogelődje) a jogelődje. A neten láttam olyan

írást, amelyik váltig esküszik arra, hogy Apokrifnak

hívták azt az együttest, de Én meg abban a tudatban

vagyok, hogy Hisztériának. ( -Ez nem a közismertté vált

Hisztéria, - hanem a nagykátai.) A lényeg az, hogy

ebben az együttesben játszott anno, a Sólymosi László,

akiről úgy tudom, hogy most a Sence of Silence oszlopos

tagjaként PENGETI életét.
Nos, Ő írta ennek a dalnak a szövegét, mielőtt

"berántották" katonának. Én csak a Solyt helyettesíteni

álltam be az Urbán Laciékhoz, de a vége nem így sült

el...
A dalszöveg viszont maradt - a Magilla és az Urbán Laci

hangszerelésében - olyannyira, hogy az újonnan

megalakult Rémtettek is játszotta még a kezdeti

fellépésein.


Ki rontja el

Ez az életérzés csak a Gúnártól származhatott! -Nagyot

csalódnék az emberismeretemben, ha utólag kiderülne,

hogy mélységes tévedésben vagyok!
Szerintem az egyik legtöbb tartalmat hordozó szöveggel

bíró dalaink közé tartozott ez a dal.


Fel ne ébredj!

Szöveg: Klacsán Gábor...
Jó hangulatú zeneként szólt a színpadokon...


Adózó

Szöveg: Klacsán Gábor...
Ez a dal még az egy gitárra irodott zenei korszakából

van az együttesnek.


Rituálé

Szöveg: Klacsán Gábor...
A dal legszembetűnőbb érdekességének azt tartom, hogy

címadó dalként nem került fel a kiadott kazettánkra.
-Én humorosnak tartom, hogy "lefelejti" valaki a

kiadott hanghordozójáról a címadó dalt.


Aids-es vagyok

Nem tudom ki írta, de a nevében megkövetem ismét az

abban érintetteket!


Keletről nincs visszaút!

Ennek a dalnak a szövegét is a Klacsán Gábor írta.
Annyi változata van/volt, hogy amikor elkértem a

Gabitől a dal szövegét, Ő szabadkozott, hogy "ezt a

változatot ismered?"...
Fixen emlékszem más tartalommal bíró strófa-részletekre

is, - de ez legalább egy kerek, egész valami volt,

úgyhogy abban a formátumában énekeltem fel, ahogy a

zajlik.hu-n megtaláljátok.
Elnézésüket kérem azoknak, akik másképp emlékeznek

vissza rá!


Propaganda

Ez a dal még a Panaszkönyv együttes idejéből származik.
(-Mint írtam a fentiekben, ez volt a Rituális Rémtettek

"jogelődje".)
A Panaszkönyv alapvetően Punk-alapú zenét játszott.
E dal szövegét a Magilla rögtönözte, ott, ahol éppen

játszottunk, - úgyhogy írnom kellett egy nagyjából

hasonló szöveget, mint amire emlékeztem foszlányokban,

mert nem volt konkrét szövege.


Dobj el

Ide bemásolhatnám az ezt megelőző dalhoz fűzött

szövegemet azzal a különbséggel, hogy ez más

"ŐS-Rémtettek" volt.
A Magilla "blúztúltengését elégítette ki" ez a dal.


Vidóban élsz

Legjobb tudomásom szerint ezt a Klacsán Gabi követte el

- szövegügyileg...
Ez még egy gitáron ment... A Magillával.


Voronyezsi üvegestánc

Ezt a dalt "tokkal-vonóval" a Gúnár hozta, - ha jól

emlékszem.
Mondjuk nem ezzel a címmel...
Ezt Én adtam neki azért, mert az Évát láttam a

próbákon, ahogy táncolgat erre az erősen

punk-ritmusvilágú dalra.
...És az leginkább egy "üvegestánchoz" volt

hasonlítható...


Háború és szerelem

Amolyan határeset féle...
Összemosódnak már az emlékeim atekintetben, hogy ez

Rémtettek volt-e már, vagy Panaszkönyv, de az biztos,

hogy a Magilla szövegére készült.


Hirtelenjében nem tudok több dalról információt

szolgáltatni, mert nem jut eszembe több, pedig biztos,

hogy van még egy pár...
A Gábor által ígért koncertfelvételeket meghallgatva

biztos össze tudnék még szedni párat.


Tudtál, tudtatok arról, hogy a neten egy épkézláb video

nincs fenn az együttestől?
És tudsz, tudtok arról, hogy van rólunk videoval

készült koncertfelvétel?
A Jászberényi Tanítóképző Főiskola Kollégiumában

készült...
Megkértem a Gabit, hogy szerezze meg legyen szives, -

de a fentebb írottak tükrében nem sok esélyt látok

arra, hogy "nem feledkezik meg róla"...


Bízom benne, hogy sikerült annyi, és olyan minőségű

információval szolgálnom, amely választ ad a Rituális

Rémtetteket érintő alapvető kérdésekre.

További kellemes időtöltést és jó egészséget!

Üdvözlettel:

zollye

zollye 2009.03.07. 16:27:45

...Én, bolond!
Jegyzettömbben írtam meg az előbbi irományomat - és bemásolás után nem "MEOZtam le".
Elnézést kérek érte!
zollye

Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány · http://damaged.blog.hu/ 2009.03.07. 16:29:02

@zollye: Köszönöm szépen, ez rengeteg információ, sokkal több, minta mi a zenekarról a neten megtalálható.
A Panaszkönyv zenekarról egy szót sem találtam a bandával kapcsolatban pl.

Sajnos én sem találtam videofelvételt a zenekarról, youtube-on is csak ez a két dal van fenn "video" formájában, amit beszúrtam ide.
Ha sikerül szerezni valamilyen anyagot, kérlek, értesíts! Nagyon hálás lennék. És köszi mégegyszer! :)

zollye 2009.03.07. 17:53:16

@Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány: Nincs mit, kérlek!
BánCCSa a csőrömet, hogy a Jegyzettömb szétbarmolta az irományt, de hát Én sem vagyok hibátlan...
A Panaszkönyvről nem is találhatsz semmit, mert nincs!
Volt egy-két leszakadt magnófelvétel, de tudod, hogy hol van az már?... -Lehet, hogy abból készült a golyóstoll, amit 10 éve kidobtál a kukába, mert kifogyott, - és nem volt cserélhető benne a betét... :@)
Igazából olyan "zenét" képzelj el - a Panaszkönyvet illetően, -, amiben volt egy kis Dead Kennedy's, egy kis G.B.H., 4Skins, Exploited, Judas Priest, meg hasonlók... Ebből gyúrtuk azokat, amiket elkövettünk, - csak lényegesen alacsonyabb színvonalon. Igazi örömzene volt!
Ha lesz mit megosztanom az itteni olvasókkal - az élükön Veled, - jelentkezem... És benyögöm, hogy mit akarok tudatni Veletek...
Üdvözlettel: zollye

Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány · http://damaged.blog.hu/ 2009.03.07. 18:07:54

@zollye: :)) nem is akarok belegondolni, mennyi dokumentálatlan zenekar létezhetett...

Rendben, mindenképp! köszi az infokat, örülök, hogy így egymásba botlottunk.

busterblues · http://dupla-b.blogspot.com 2009.03.17. 13:31:53

Bevallom őszintén, a számonként elemzős bemutatókat sosem bírtam végigolvasni. Most sem volt ez másként, pedig imádom ezt a lemezt:) Fogalmam sincs hogyan találam már rá még korai gimnazista koromban, és nem is értettem akkor, hogyan tetszhet, annyira más zenei világ volt - vagy annak tűnt. Mindenestre a Gomolygás vagy a Senki Sem Lát alatt még néha ma is végigszalad a hideg a hátamon, szóval király, hogy szóba került!

zollye 2009.03.17. 16:16:04

@busterblues: Sajnos nem tud olyat cselekedni az ember, ami minden embertársának tetszik, - de hát pont attól változatos a világ, hogy különbözőek vagyunk, és mint ilyenek, mást és mást veszünk észre előszőr ugyanabban a dologban. Mást, ami tetszik, és mást, ami kevésbé - vagy egyáltalán nem... Mindent egybe vetve örülök, hogy tetszenek.
Üdvözlettel: zollye

zollye 2009.03.17. 16:20:46

@busterblues: Sajnos olyan dolgot nem tud produkálni az ember, amelyik minden embertársának tetszik, - de hát pont az teszi változatosabbá az életet az embereknek, hogy nem egyformák. Másként élik meg ugyanazt a jelenséget, történést, mint bárki más... Más kelti fel a figyelmét, másként, máshogy... Mindent egybe vetve örülök, hogy tetszenek.
Üdvözlettel: zollye

zollye 2009.03.17. 16:22:45

De jó! Az előbb "szerverhibát" jelzett az EGGszplorer...
He-he!
Most meg azt látom, hogy "befénymásolta" az irásomat...
:@)

zollye 2009.04.04. 21:18:40

Kiigazítás:

A Rituális Rémtettek - Állandóan című daláról jóhiszeműen ugyan, de téves információkkal szolgáltam a honlap olvasóinak, amelyeket ezúton szeretnék helyesbíteni.
Megkerestem interneten a dal megírásával "gyanúsítottak" egyikét, és egyértelműen tisztáztam vele egy-két, a dalt övező körülményt.

Ezt a dalt még a Hisztéria együttesbeli tagsága alatt írta a Solymosi László, de a Panaszkönyv is nyomta a fellépéseik alkalmával - eléggé hosszú ideig. Aztán a Rituális Rémtettek is "megtartotta" mindvégig a repertoárjában, - más kérdés, hogy lényegesen "megszelídültebb" formátumban.

Szíves elnézését kérem mindazoknak, akiket - jóhiszeműségem ellenére - félrevezettem, és emiatt tévhitben, bizonytalanságban tartottam a tévesen megjelenített információkkal.

Üdvözlettel: zollye

Nácsalk 2009.04.12. 20:05:51

Szia Zollye!

Nem tudom mennyire van itt rám szükségetek, de pár fontos infóm van a Tettekkel kapcsolatban. És egy DAT-om, na meg persze pár régi, soha senki által nem publikált felvételem is. Ezek zöme Ukrajnában (nem röhög!!!), a DAT pedig egy barátomnál, aki ígéretéhez híven egy kicsit odarak a dinamikájának, és utólagos engedelmetekkel születni fog egy B verzió is, ami egy sor egyéb, meglepi hangszert jelent majd az eredeti felvételben.... hát így.
És tényleg felhívom végre az Évát, és elkérem tőle azt a berényi koncertfelvételt...

Robág Nácsalk

zollye 2009.04.13. 15:10:54

@Nácsalk: Üdvözöllek!

NAGYON (!) KELLEMESET (!) CSALÓDTAM (!) BENNED!
NAGYON (!) KÖSZÖNÖM (!) NEKED (!), amit eddig tettél és most is teszel a néhai Rituális Rémtettek ügyéért.
És főleg azt köszönöm, hogy meg tudtad emészteni az álláspontomat, nem táplálsz haragot irányomban.
NAGY (!) TISZTELETTEL (!) ÜDVÖZÖLLEK! zollye

Ui.: Kérlek, fusd át a száminfókat - és helyesbíts, ha tényszerűen szükséges, mert jóhiszeműen írtam amit, de nem mai emlékekről írtam... Köszönettel:
zollye

Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány · http://damaged.blog.hu/ 2009.04.13. 17:03:02

Sziasztok!

Király! Kérlek benneteket, hogy ha lehet, ezeket a felvételeket osszátok meg velem is, és az olvasóimma itt a blogonl!
Biztos nagyon sokan kíváncsiak lennének rá.

köszönöm előre is.

Nácsalk 2009.04.13. 17:04:44

Nem írtál Te sok hülyeséget, ne hiddd azt! Pár hiba persze van benne, de majd összeszedem. De én sem emlékszem már pontosan minden apróságra. Ja! A napokban megtaláltam Nagy GYula Boss (Fekete Lyuk) névkártyáját! Hát jót kacagtam az emlékeken :)

Az Éva számát el tudod küldeni? Meg a Tiédet? Ismétlődő telefonhalálozások áldozata vagyok. Tudod: "ZÁRTOSZTÁLY....."

zollye 2009.04.13. 20:52:16

Üdvözlet Nektek!
Charles! Rajtam nem múlik a publikáció, - mindent elkövetek részemről azért, hogy megtörténjen!

Gábryel! A kért számokat privát csatornán elhajtottam Neked.

"....Rám is vár! Rád is vár! Rá is vár a zártosztály!..."

-Írtam valaha ilyen refrénű dalszöveget is, ha emlékszel rá haloványan... Vagy ez abból van?! :@)

További sikereket, jó egészséget Mindkettőtöknek!

Üdvözlettel: zollye

Nácsalk 2009.04.25. 22:19:54

Nem küldted :) De ha megérkazik átadom. És Te is átveheted.
GAb

zollye 2009.05.08. 13:33:10

@busterblues:
Nem is írtam Neked - amikor írtál, és elolvastam az írásodat:
A Magilla a stúdióba vonulásunk előtt, közvetlenül adta be a kulcsot, - és pont a Senki sem lát címen futó dalunk volt az egyik, amelyikre ott, a stúdióban kellett szélsebesen "írnunk" egy csont új szólót. Ciki, vagy nem az Alt-Product akkori keverőpultosa segített nekünk a szóló hangkészletének megválasztásában...
Nehezteltem a Magillára, mert megígérte, hogy a stúdióba bejön még velünk, - és ez nem történt meg, - de a saját életével Ő rendelkezik... És ezt tiszteletben kellett tartanunk.
Más kérdés, hogy igen kínos helyzetbe kerültünk emiatt a "kis malőr" miatt.
Túléltük! :@)

M1234 2009.12.26. 01:35:24

Sziasztok kollégák :):)

Nem tudom, olvassátok-e még a kommenteket, de -mint az utolsó felállás egyik tagja-, kiegészíteném a leírtakat azzal, hogy van még egy, ezidáig ismeretlen felvétele a zenekarnak...

Egy -ha jól emlékszem- tápiószelei fesztiválon, ahol a Borz előtt játszottunk, született egy felvétel, amit valami egészen fura, videokazettára dolgozó, 8-sávos magnóval vett fel egy hangmérnök. Erős Dénessel meg is kerestük az illetőt utólag, és újra is kevertettük a felvételt, illetve pár elveszett basszus-sávot Dénes újra fel is játszott. Sajnos pár szám egyszerűen lemaradt a felvételről (például az Őrület, ha jól emlékszem), szerintem nem indították el időben a magnót, vagy hamar betelt a szalag, vagy valami hasonlóan értelmes indoka lehetett a dolognak...
Egyszóval, a felvételből megmaradt számokat kiegészítettük és újrakevertettük, és azóta is megvan valahol (Gábor? Dénes?). Talán még azzal a gondolattal is játszottunk anno, hogy utólag kiadjuk, mint a Rémtettek második lemezét - ma már, mivel zenéért pénzt kérni nem lehet- talán érdemes lenne újra elgondolkozni ezen és ingyen online elérhetővé tenni az anyagot.

Üdv,

Miklós

rudolphe 2009.12.26. 19:41:23

Nem tudom, mi van, de most ezekkel a paraméterekkel enged be a rendszer, - mindenesetre zollye vagyok valójában...

Üdvözöllek! Te a Szalóczy Miklós, - az ex-dobosunk - vagy ?
Ha igen, hadd gratuláljak a Rémtettek feloszlása óta befutott zenei karrieredhez, - Te legalább vitted valamire, nem "csak" doboltál... :DDD

Részemről semmi akadálya, - ha csak ez szükséges ahhoz, hogy tettek mezejére lépjen az abban illetékes emberke.
Nem tarthatok, - és a későbbiekben sem tartok - igényt semmiféle anyagi vonzatra, - nem az a fajta vagyok.
Amiket feldolgoztam - zenéket, - most is ingyenesen érhetők el Mindenki számára, és a későbbiekben sem szándékozom változtatni ezen, mert "A zene Mindenkié!".

További kellemes időtöltést és jó egészséget kívánok Mindenkinek!
Üdvözlettel: zollye

rudolphe 2009.12.27. 21:11:01

@M1234:
Üdvözöllek, Miki!

Jut eszembe: Legalább fél éve itt figyel az "Őrület" a gépemen, - mert ezt is feldolgoztam, - de azért nem tudom fellapátolni a netre, mert hiányzik a szövege. Tákoljátok már - legyetek szivesek (akár a Dénessel) - össze nekem, és dobjatok már meg vele, ha módotokban áll, hadd énekeljem már fel és tegyem a többi dalhoz, ha már foglalkoztam vele.
Klacsán Gabival kommunikáltam már arról, hogy újraírja nekem, - de nincs rá ideje FIZIKAILAG, ahogy ismerem, mert kismillió dolga van... Megkímélhetnénk Őt is ettől a feladattól, ha meg tudnám Neki írni, hogy meg van a szöveg, - ne fáradjon (sűrű köszönetnyílvánítások közepette).
Mindkettőnknek jót tennétek a gesztussal. Köszönettel: zollye

M1234 2010.03.02. 10:58:09

@rudolphe: Szevasz Zollye,
igen, Szalóczy Miki, az utolsó felállás dobosa vagyok!
Mióta nem kommunikáltunk?? Úgy tizenhat éve? Félelmetes.
A gratulációt köszönöm, de sajnos csak hobbi-dobos vagyok; és egyelőre nem is irigylem azokat, akik ebből próbálnak megélni :), szóval ez valószínűleg így is marad.
Dénessel beszélni fogok (vele tartom a kapcsolatot egyébként), valószínűleg nála van az említett Tápiószelei koncert anyaga. Valakivel digitalizáltatni kellene, lehetőleg értelmes minőségben, aztán mehet a netre. Ami az Őrületet illeti, valahol megvan nekem (sajnos kazettán) az a felvétel, amit az Utópiában csináltunk, így újraírni nem kell a szöveget.
Valami kevésbé nyilvános fórumon cserélhetnénk kontaktot! Várom a javaslataidat,
Üdv,
M.

M1234 2010.03.08. 11:07:17

@rudolphe: Jut eszembe, az előzőben hülyeséget írtam, az Őrület felvett verziója természetesen nem az Utópiában készült (ott nem készült ilyesmi), hanem Szikra Józsi hangmérnöksége mellett a Jászberényi gimi pincéjében anno felvett "demó" része volt, amit, ha jól emlékszem, egy No Any More nevezetű formációval csináltunk (Klacsán Gabi ötlete alapján), ami a Rémtettek végével kb egyidőben futott.

rudolphe 2010.03.08. 21:07:49

@M1234: Köszönöm megtisztelő válaszodat, - többit privin rendezzük. Üdvözlettel!

Ernőő 2010.03.29. 19:04:11

Üdv! nekem be van valahol digitalizálva egy koncert, amin már Dénes énekel, meg azt hiszem Miki dobol, ha kell előtúrom valahonnan... ha lól emléxem, ez volt az utolsó felvételek egyike, nem lett kiadva.
Jahm én a Dénesnél tanultam gitározni, Mikivel meg együtt játszottam a Salto Mortale-ban:D
Miki, ha idetévedsz... nem terveztek egy kis visszaemlékezős bulit? vagy lenne-e ellene kifogásotok, ha pár haverommal összedobnánk egy ilyen bulit... a Rituálé alnóbumról ha jól emléxem különféle zenekaraimmal kb minden számot játszottam már...

Pene 2010.09.07. 18:48:38

Király ez az album :)

zollye, a búcsúkoncertes elméleteddel tökéletesen egyet tudok érteni, viszont ha bármikor összegyűlnétek "örömzenélni" bármilyen felállással, akkor arra biztos sokan vevők lennének :) most már én is.

rudolphe 2010.09.08. 10:47:18

Köszönöm megtisztelő véleményedet, - jól esik, hogy vannak még olyan emberek, akiknek mondanak valamit a régi dalaink.
Üdvözlettel!

gra66er 2011.09.17. 00:53:37

Sziasztok! Üdvözlök mindenkit!

A minap hívta fel húgom a figyelmemet (honnan ismerte vajon a Rituálist, hát tölem), hogy letölthetö a RR albuma a netröl (az utolsó két számot nem is ismertem). Kellemes emlékeket idézett fel bennem. Még mindig jó hallgatni, és szerintem nem csak a nosztalgia miatt. Annak idején nagyon sokat hallgattam, elöször csak sokadjára másolt kaziról, de aztán sikerült megvenni eredetiben is, a szolnoki buszpályaudvaron (nem messze a stúdiótól).

De ne szaladjunk elöre... Elsö, és egyben sajnos utolsó személyes emlékem az együttessel kapcsolatban az, amikor 1993 nyarán Mezötúron, az akkor még Jäger Sör- és Rockfesztiválon (az elsö mezötúri fesztivál, még a zöldségpiac csarnokában info: http://hu.wikipedia.org/wiki/WAN2_Fesztivál) hallhattam öket, 14 évesen, az elsö fesztiválon, amin kint voltam. Bár az emlékeim már halványodnak, úgy emlékszem, hogy már ott is elhangzott a koncert végén, hogy feloszlik a banda. Nagyon bántam, mert ök tetszettek a legjobban az összes fellépö közül. Máig emlékszem viszont a kellemesen vizezett sör ízére, hhehe :-)

Aztán, mint már fentebb írtam, agyonhallgattam fostos másolt kaziról, mígnem valamikor 95-ben, vagy 96-ban vettem meg egy kallódó eredetit, amit azonnal átmásoltam hallgatáshoz, az eredeti kikímélve azótais megvan. Egyszer be is digiztettem egy ismerössel, akinek 3fejes deckje volt, de az anyag megsemmisült egy vinyóbalesetben :-(

@Gábor: említetted, hogy vannak DAT kazijaid kallódóban. Meg van még esetleg az album mastere is? Nagyon boldog lennék, ha egyszer tényleg jó minöségben hallhatnám. Amugy nem kéne a hangzáshoz hozzányúlni, csak ami a netröl is letölthetö, hallatszik rajta, hogy kaziról házilag digizett, a magasak hullámzanak (csúszkál a fej), a sebesség ingadozik, ehhh...... ha kijönne CD-n, vagy FLAC-ban, vagy jó MP3-ban, fizetnék is érte. 18 év után! (te jó ég, 32 vagyok)

@Zollye: penge a basszusjátékod az albumon, a RR-hangzás egyik fö eleme, szóval érdemes volt a gyakorlás, respekt! És köszönet a sok infóért is!

Ha szabad kérdezni mi történt azóta a többi egykori taggal? Èváról, vagy Gúnárról nem esett még szó...

gra66er 2011.09.17. 01:05:01

"Jajj milyen kár, hogy véget ért,
jajj milyen kár, az alter-korszak messze szállt"

"Gomolygásba beleveszett, szétoszlott a régi,
Fényképekröl nézem magam, nosztalgiából, de mégis..."

rudolphe 2011.10.18. 23:16:11

Szervusz, Grabber!
Zollye vagyok, csak a rendszernek "nem tetszik a pofám"... :)
Éva "felszívódott", - gondolom, dolgozik, éli egyszerű életét. Soha nem járt a fellegekben, - sem emberként, sem Énekesnőként...
Évente megnézi a levélládáját, akkor még kommunikálni is tudok Vele... :)

Gábor elfoglalt.
Tudod, tudhatod, hogy az Ő lételeme a nyüzsgés, a szervezés, az emberek közé járás, - nem kicsi szerepe volt abban, hogy szélesebb körben vált ismertté a Rémtettek.
Család, munka, szervezés... Ez az élete.
Kértem Tőle egy-két extrát, fizikailag nincs a jelek szerint semmire sem ideje.

Mikivel is kommunikáltam a neten, de részletesebb információt nem tudok Róla, - éli az életét, mint bárki az országban.

Babos Gabiról egy szótagot sem találok a neten.

A Gúnár fenn van a Fészen, de zárkózott életet él, - a jelek szerint a szűk családjának.

Urbán Laciról csak azt lehet tudni, hogy melyik együttesekben játszott az elmúlt évtizedben.

Magilláról egy szótag SE!

Talán a Klacsán Gabi után én vagyok legtöbbet fenn a neten, - az elérhetőségeimet ismered, megtalálod, és ha szólsz hozzám, nem foglak lekezelően "elhajtani " én sem.

rudolphe 2011.10.18. 23:18:45

- Idegölő módon akadozik ez az üzenőfal....

rudolphe 2011.10.18. 23:22:31

Éveken keresztül nézegettem ezt az oldalt, hogy jön-e rá valami, nem jött, így elkezdtem hanyagolni. Naná, hogy rá két-három hétre írtál Te,... Elnézést a kései válaszért!

Most én is tetszhalotti állapotomban vagyok, - mostanában nem sok zenét lapátoltam fel a zajlikra. Remélem, idővel megjön megint a kedvem a zenélgetéshez... Ha így lesz, úgyis fellapátolom az új dolgot...

Üdvözlettel!
süti beállítások módosítása