Mi van?!

Punk és hardcore, társadalomkritika, személyes írások, elmélkedések, kacifántos gondolatok.

Miről olvashatsz?

adidas generation (1) adult crash (1) ajánló (1) album (1) alternatív rock (1) alter rock (1) another state of mind (1) anthrax (1) antiszociális (1) anti glob (1) arena (1) backporch videos (1) bakelit (2) bakelit lemez (3) bécs (1) beszámoló (6) beszélek álmomban (1) better never (1) bevezető (1) black flag (11) braineaters (1) breakdown (1) brno (1) brutal truth (1) cafb (1) charles manson (1) charlie manson (1) charlie still smirks (1) chi pig (1) choke (1) circle jerks (2) civ (1) common cause (1) crab society (1) crab society north (1) craig ahead (1) crew (1) crossover (1) crust (2) dag nasty (1) damaged (1) damaged goods (1) dan lilker (1) dave markey (1) dealer bt (1) demo (2) dont say a word (1) dózer.hu (1) dvd (1) edge (1) elit osztag (1) én vagyok az a srác (21) érdekes (3) film (2) freedom is lie (1) fyulaba (1) gacys threads (1) getzy (1) godspeed (1) gone (1) greg ginn (1) grow up fuck it up (1) gyalázat (6) hardcore (37) henry rollins (5) hide and seek (1) hold x true (1) holy mans glory (1) iggy pop (1) insted (1) institutionalized (1) intro (1) jack (3) játék (2) jawbreaker (1) john brannon (1) joy division (1) kazetta (2) képmutatás (1) keresőkifejezések (1) koncert (9) koncertfelvétel (1) kőnigh és ciklámen (1) könyv (1) könyv ajánló (1) lemez (2) lemezkritika (1) lépéselőny (1) letöltés (1) los tiki torpedoes (1) marina revue (2) mark ryan (1) mike muir (1) mike ness (1) miniturné (1) minor threat (1) misfits (2) mo2008 (3) motivation (1) mp3 (1) negative approach (2) nick cave (1) nosztalgia (1) nothing (1) nuclear assault (1) nyc mayhem (1) nyhc (1) orange 9mm (1) painted willie (1) pfa (1) post hardcore (4) post punk (3) prága (1) provoked (1) punk (27) ramones (1) reality 86d (1) redd kross (1) red cross (1) rituálé (1) rituális rémtettek (2) s.o.d. (1) sammy siegler (1) samsara (1) search&destroy (1) set to explode (1) slapshot (3) slayer (1) slumlords (1) snfu (3) social distortion (1) sod (1) sst (1) sst records (1) step on it (1) stormtroopers of death (1) straight (1) straight ahead (1) straight edge (4) streetpunk (1) streets of arrabona (1) suicidal tendencies (1) supertouch (1) sxe (5) szerbia (1) szocializálódás (6) szünet (1) tango underground (1) tattoo (3) temerin (1) the damned (1) the minutemen (1) the ruts (1) the shining (1) the snobs (1) thrash (2) tom araya (1) top 5 (1) turning point (2) uk subs (1) unheard call (1) usa (1) vinyl (2) wake the dead (1) why be something that youre not (1) witkin (1) wrecking (1) youth brigade (1) zene (1) zenehallgatás (1)

Friss topikok

  • rudolphe: Éveken keresztül nézegettem ezt az oldalt, hogy jön-e rá valami, nem jött, így elkezdtem hanyagoln... (2011.10.18. 23:22) Rituális Rémtettek - Rituálé avagy: Csendes Budapestre rátelepszik az este
  • Édes Jézus Pápa: Azért nem adja ki GINN MESTER mert tele van a világ gusztustalan szarral. Ebbe a szarba nem szeret... (2009.05.13. 11:24) Reality 86'd
  • Édes Jézus Pápa: Ebbe mi az érdekes? Hogy a csini aranyos ázsiai kis csaj azt tartja hogy bazd meg? (2009.05.06. 09:19) Nincs időm új posztokra
  • Édes Jézus Pápa: Látom fejlődőképes vagy. Én mint márciusi ifjú azt követelem tőled, hogy több Misfits legyen a bl... (2009.03.21. 05:03) Brains for dinner, brains for lunch...
  • Andris edge: Klassz kis történet! minden, demo kazinak meglehet a saját sorija. Amúgy én nem a Gabi vagyok de, ... (2009.01.29. 13:45) Crab Society North

Circle Jerks - Live Fast, Die Young!

2008.07.28. 19:45 | Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány | 4 komment

Címkék: punk circle jerks black flag hardcore red cross redd kross

Keith Morrisnak tele volt a töke azzal, hogy a Black Flag-ben állandóan próbálni kellett, Greg Hetsonnak pedig tele volt a töke azzal, hogy a Red Cross (később Redd Kross) alig próbált, ezért kitalálták, hogy csinálnak közösen egy bandát. Összeszedték a ritmusszekciót Lucky Lehrer (Darby Crash Band, Wasted Youth, később Bad Religion) és Roger Rogersson személyében, és kész is volt a Circle Jerks.

Jeff McDonald és öccse, Steve, és Greg Ginn is ott voltak az első koncertjükön Redondo Beachen, és megdöbbenve tapasztalták, hogy azokat a számokat játszák, amiket ők írtak...Nem olyanokat, amiket közösen írtak, hanem amit csak úgy "elhoztak magukkal" a távozás után a srácok. Nem szép dolog ilyet csinálni.

A Wasted és az I don't care eredetileg Black Flag dalok voltak. A World up my ass pedig a Gimme Sopor, csak más szöveggel, és az Annette's got the hits, ami szintén egy Red Cross dal volt, I just want some skank néven vált híressé, Keith írt egy új szöveget...

Elég nagy balhé kerekedett a Red Cross-al és a Black Flag-gel a plágium miatt, Greg bácsi erélyes, de nem túl pánkos módon megfenyegette őket egy kis perrel, ami azt eredményezte, hogy kicsit jobban átdolgozták a számokat...Később elcsitult a kakaskodás, Keith még ki is segítette a Black Flag-et egy 1980 júniusában egy koncert erejéig, miután Ron Reyes kilépett. A miheztartás végett felkerült a "You bet we've got something personal against you" a Black Flag Jelous Again lemezére, ami elég egyértelműen kiteregeti a szennyest. Chuck Dukowski énekli, mert ő akarta, a miértje gondolom egyértelmű. (Ez 1980 augusztusában jelent meg, szóval ekkorra már majdnem el voltak varrva a szálak, de ez ismét felszakította a sebeket, és ég egy darabig a fanzinekben interjútéma volt, ami mindkét bandának csak még nagyobb ismertséget hozott - a jó pletykát mindenki szereti.)

Elkalandoztam. 1980-ban jött ki a Frontier Recordsnál a Group Sex album. 14 szám 15 percben. A lemez első nyomásán a dalok között 4 másodperc szünet van, hogy így növeljék kicsit a játékidőt, nehogy feldühödjenek a gyerkőcök, hogy lehúzták őket...okos.

Mondanom sem kell, egyből klasszikus lett, mert kibaszott jó egy lemez. A Circle Jerks Amerikában bárhol tömött klubok előtt tudott játszani, ami a Decline of Western Civilization dokumentumfilmnek is köszönhető volt. A los angelesi bandákat a keleti parton csak felvételen lehetett ekkor még látni (a Black Flag volt az első LA banda akik elindultak a Creepy Crawl turnéra mindent maguk mögött hagyva, de ez már a film kiadása után történt) szóval elég híresek lettek messzeföldön. Szerepeltek még a Repo Man című filmben is egy akusztikus jelenettel, és rajta voltak a soundtracken is, oh Hollywood.

Aztán megjelent a Wild In The Streets lemez, ami még elég jó volt, ezt követte a Golden Shower of Hits, ami már nem volt egy nagy durranás (= középszerű és unalmas volt).

Doboscsere (Chuck Biscuits, DOA, Black Flag stb), és basszeros (Earl Liberty) csere után megjelent turnéra indultak, ami alatt Earl Istenhez fordult, megtért, és ezért otthagyta ezt az egész pánkoskodást, és hithű életet él azóta is. Kemény az élet.

Ezidőtájt már Keith megunta a bandát, és olyan dalokat írtak, amik lassabbak voltak, hogy ne kelljen annyit vesződni velük, és ne legyen olyan megerőltető, valamint a szövegírás területén is olyan újításokat vezetett be a frontember, hogy épp azt írta le, amire ott és akkor gondolt (Csúnya Szavak, Piros Lepedős Szoba). Nem fektettek a dalírásba energiát azért sem, mert inkább drogoztak helyette. Vagy csak elfogytak az ötletek? Mindkettő.

Középtempós fosrokkot játszottak ekkor már, a Wönderful, és a VI. albumokat a rajongók inkább freezbie-nek használták, ideje volt bedobni a törölközőt.

Hetson ment a Bad Religion-be, ahol elég fasza számokat írt (és azóta is ott nyomja). Aztán valami miatt összeállt a Wönderful felállású Circle Jerks 94-ben, fel is vettek egy albumot Oddities, Abnormalities and Curiousities címmel, amit inkább hagyni kellett volna a gecibe. Egy év múlva megint szétmegy a banda, hogy aztán 2001-ben újjáalakuljanak, de ez sem az igazi, 2006ban még kiadnak egy új lemezt, amivel próbálnak visszatérni, de minek.

 


Itt egy video a Decline-os anyagról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://damaged.blog.hu/api/trackback/id/tr35589812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nothingtonothing 2008.07.29. 21:12:08

fasza lett ez a cikk!!!

Édes Jézus Pápa 2008.07.31. 09:44:20

Chuck Biscuits a Danzigba is dobolt, ezt megkéne említenned, mert amúgy Glenn megver, hogy nem követetd figyelemmel élete művét.

Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány · http://damaged.blog.hu/ 2008.07.31. 10:00:37

A Danzig nem szempont, mert szar! (egyébként ezt nem tudtam, mert sosem ástam bele magam Danzigbe. MERT SZAR!:D)

Édes Jézus Pápa 2008.08.02. 08:49:02

Hát így végigolvasva. Nem gondoltam volna hogy a Circle Jerks ílyen lesz, hogy százszor újáalakul, meg újabb erőltett lemez. Group Sex és a Wild in a Streets-el igen magasra tették a mércét. Tudniuk kéne hogy azt úgyse fogják megközelíteni se, nemhogy felülmúlni.
süti beállítások módosítása